Kalmar Radioamatörsällskap

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

KRAS fieldday/sommarläger i Sandvik på södra Öland

Skicka sidan Skriv ut PDF


Kalmar radioamatörsällskap KRAS håller traditionsenligt sommarläger/fieldday under veckan efter midsommar (V26). Sedan en tid tillbaka träffas vi på Sandviks camping strax norr om Degerhamn på sydvästra sidan av Öland. Vi disponerar en avskiljd del av camping helt för oss själva och kan hänga upp diverse antenner i träd och medtagna master. Huvudaktiviteten koncentreras till torsdag, fredag, lördag med avslutning på söndag. Är vädret ok kommer vi att finnas på plats från och med tisdag vecka 26.

Som brukligt på vårt sommarläger kommer vi att erbjuda deltagarna en kul och utbildande workshop med anknytning till amatörradio. Tidigare år har vi byggt transceiver och fältstyrkemätare. Och förra året experimenterade vi med solcelldriven sändare.

I år kommer vi att arbeta vidare med solceller och peltierelement som en enkel workshop. Skall vi kunna arbeta med solceller behöver vi hantera delar som inre resistans och verkningsgrad. Då flertalet av våra spänningsomvandlare drar pulsformad ström behöver vi fårstå hur vi kan få solceller att exempelvis ladda en "powerpack" till dator/telefon. Vi kommer även i år att utgå från enkla trädgårdsljus och om någon har kvar sin sändare från förra året blir den en bra plattform att arbeta vidare från.

altAlla intresserade är välkomna att besöka oss. Vi har ett förmånligt avtal med campingen som för övrigt har alla bekvämligheter man kan tänkas behöva.

Bo tre nätter men betala för två. Priset är 250:- per natt för första två nätterna och sedan 200:- för natt fyra och så vidare. Stugorna kostar 300:- per natt

Tyvärr är alla stugor uppbokade så du får ha ditt eget boende med dig eller sova under bar himmel. Vi sköter alla kontakter med campingen så du behöver bara söka upp oss så blir du anvisad plats. Endast kontant betalning.

För mer information och senaste uppdatering besök gärna vår hemsida www.sk7ca.org och vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/194415260569895/ och titta gärna in i vårt galleri http://kras.smedby.se/ så kan du se vad vi haft för oss tidigare år.

Välkommen till KRAS sommarläger på Öland

Styrelsen i KRAS via SM7SEK

Senast uppdaterad 2016-06-28 18:13