Kalmar Radioamatörsällskap

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek

KRAS kursverksamhet höst/vår 16/17

Skicka sidan Skriv ut PDF

Som under flera år kommer KRAS även i år att ha en kursverksamhet under höst och vår. Årets projekt planeras att bli en enkel HF-förstärkare på cirka 10 W uteffekt. Lämpligt blir att ansluta förstärkaren efter den Arduinobaserade sändare vi arbetade med förra kurstillfället. Vi kommer även att titta på var i den klassiska radiotekniken vi får en kvalitetshöjning om vi använder en HF-förstärkare, Vad får vi för fördelar om vi matar en blandare från ett "slutsteg" och hur skall biasnätet planeras, samt hur skal eventuella filter dimensioneras beroende på användningsområde. Tidigare i KRAS kursverksamhet arbetade vi med HF-förstärkare med radiorör och för de som vill fortsätta med rörslutsteg är det ett lämpligt tillfälle.

Preliminärt har vi pratat om att ha kursverksamheten förlagd på måndagar och platsen blir som tidigare år på Lars Kaggskolan. Men nya säkerhetsregler om hur vi får röra oss på skolan gör att vi avvaktar ett par arrangemang och har som mycket preliminär start måndag 24 oktober kl 19 i sal E207 (samma som tidigare) på Lars Kaggskolan. Förhoppningen är att vi även skall kunna ha en "förfika" från kl 16, men även detta är idag preliminärt.

Var alltså noga med att kolla uppdateringar på KRAS hemsida, tillsvidare träffas vi på KRAS klubbstuga måndagar kl 19.

Välkomna hälsar KRAS genom SM7MCD /Leif


UPPDATERING Måndagen 24 oktober kl 19 träffas vi på Lars Kaggskolan i sal E207, salen är samma som tidigare och rutinerna för att komma in är samma som förra året denna måndag. Förfika från 1600, efter kl 17 använder vi ringklockan vid ingång under antenngården (mot MAXI). Det finns kaffe och mjölk, men fikaansvarig behöver ta med bröd och ev frukt.

Jag tänker mig att vi diskuterar och planerar kring höstens projekt samt sammanfattar erfarenheterna från sommarens field days.

Välkomna

Senast uppdaterad 2016-10-22 10:27